KMTG - Előretolt Helyőrség Íróakadémia (2018)

Titántorkú Sámson

A Titán visszatért! Új kiadásban, kívül-belül keményen, Csillag István horzsoló-dörzsölő-pörzsölő illusztrációival 2018 februárjától kapható a Metálmítosz.

Forgalmazzák a nagyobb áruházak, webshopok (linkek: Líra, Book24.hu, olvasnimeno.hu)

Szerkesztette: Nagy Koppány Zsolt

Borítóterv, illusztrációk és tipográfia: Csillag István

Kiadja a KMTG - Előretolt Helyőrség Íróakadémia

A megjelenést támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Első kiadás: Orpheusz Kiadó, 2014

Az elmúlt években kiszivárgott részletek a baloldali (mobilon lenti) menüből érhetőek el.

S azt tetszett-e tudni, hogy...

- A metálmítosz a heavy metál fantasztikus világáról szóló izgalmas, humoros, emberi fogyasztásra alkalmas, de szépirodalmi igényességgel megírt elbeszélő költemény (epika).

- A mű 21+2 énekében az eposzi kellékeknek és az ezredforduló metál legendáinak többségét felvonultatja: rendkívüli hős (Sámson fizikai és hangereje megállíthatatlan, magával sodorja a Black Sabbath-tól az Iron Maidenen át a Metallicáig az összes legendát), rendkívüli téma (koncertek Battonyától New Yorkig), propozíció (ld. intro), in medias res (ld. verse #1), deus ex machina (ld. a könyvben, bár talán a deus, sex, machina kifejezés találóbb lenne).

- A versforma matekmetálos pontossággal tartja a Toldiból, Helység Kalapácsából ismert párosrímes magyaros tizenketteseket, a cselekmény pedig mély headbanggel tiszteleg a klasszikus erősember mítoszok, pl. a bibliai Sámson története előtt.